Hoe maak je geladen frietjes

Geladen frietjes zijn een heerlijk, makkelijk te maken gerecht voor een familie of feestje. Deze knapperige, kaasachtige frietjes zijn een perfecte publiekstrekker. U kunt ze maken met een grote verscheidenheid aan ingrediënten en ze kunnen worden belegd met van alles, van spek tot zure room.

Een goede kaassaus is het belangrijkste onderdeel van het maken van geladen frietjes. Je kunt een gekochte versie of een zelfgemaakte gebruiken. Hij moet dik en gelaagd zijn. Bovendien kunt u meer smaak toevoegen met kruiden en specerijen.

De kaassaus moet zo snel mogelijk gemaakt worden. Om het te maken, moet je boter smelten in een kleine steelpan. Klop de bloem erdoor tot het mengsel glad en opgenomen is. Na vijf minuten moet u merken dat de boter is ingekookt en de saus is ingedikt.

De beste kaassaus heeft de ingrediënten van een dikke, gelaagde dip. Voor meer smaak kunt u er wat uienpoeder, knoflookpoeder of Provençaals zout door kloppen.

Andere interessante feiten over dit cheesy gebakken aardappelgerecht zijn dat het vooruit gemaakt kan worden. Je kunt de frietjes zelfs invriezen en dan boven het kampvuur bakken. Of u kunt ze gewoon in de magnetron opwarmen tot ze heet zijn.

Het beste aan dit gerecht is dat het snel en gemakkelijk te maken is. Het eindproduct is in minder dan 15 minuten klaar. Bovendien kun je leuke toppings aan je gerecht toevoegen, zoals augurkblokjes.

Als je een feestje plant, kun je deze serveren met een verscheidenheid aan kazen en toppings. Dit is ook een geweldig voorgerecht. Serveer deze met ranch dressing en je hebt een complete maaltijd.

Nu je toch bezig bent, kun je ook je eigen sloppy joe mengsel maken voor op de frietjes. Het is gemakkelijk te doen en je kunt je fantasie gebruiken. Gebruik allerlei ingrediënten zoals chili con carne, spek, uien en groene uien.

Een ander leuk, en makkelijk, ingrediënt dat je in je recept kunt verwerken is een potje ranch dressing. Je kunt zelfs een combinatie van zure room en ranch gebruiken voor een unieke draai aan de klassieker.

Een laatste tip is om aluminiumfolie te gebruiken voor het bakken van je frietjes. Dit zal voorkomen dat er zich een huid vormt over de kaassaus. Als je geen aluminiumfolie hebt, kun je de bakplaat in perkamentpapier wikkelen. Met deze methode hoef je minder af te wassen.

Geladen frietjes zijn het ultieme comfort eten. Ze zijn knapperig, kaasachtig en zitten vol lekkers. Maar ze blijven niet lang op het bord liggen. Zorg dat je een paar servetten bij de hand hebt.

Als voorgerecht of lunch, moet je dit recept zeker proberen. Zorg ervoor dat je vooruit plant. Bewaar de gekookte frietjes tot een dag in de koelkast. En zorg dat je een paar extra servetten bij de hand hebt, want ze gaan snel op.

Over de auteur

Scroll naar boven